Σάββατο 30 Νοεμβρίου 2013

Ναι, υπάρχει τρόπος να φορτίσεις πιο γρήγορα το κινητό, ή το tablet σου!

Έχετε δώσει ραντεβού με τους φίλους σας σε μισή ώρα από τώρα. Και συνειδητοποιείτε πως η συσκευή σας βρίσκεται σε αυτό το απελπιστικό σημείο της μπαταρίας της που σας λέει ξεδιάντροπα, ότι δεν πρόκειται να «την βγάλει» μέχρι το τέλος της συνάντησής σας.

Και ξέρετε πως το μισάωρο αυτό δεν είναι αρκετό για να φορτίσει αρκετά. Είναι αυτό ένας καλός λόγος να σας πιάσει απελπισία; Ναι, είναι. Αλλά υπάρχει λύση, ανεξάρτητα του λειτουργικού της συσκευής σας, ή αν είναι smartphone, ή tablet.

Λοιπόν, είναι τόσο απλό που είναι σχεδόν χαζό. Μπορείτε να φορτίσετε μέχρι και 50% πιο γρήγορα την συσκευή σας, αν κάνετε την εξής απλή σκέψη: Φορτίζοντας το smartphone σας σε κανονική κατάσταση, ναι μεν λαμβάνει «ενέργεια» από το φορτιστή, αλλά παράλληλα συνεχίζει να καταναλώνει ενέργεια για να «θρέψει» όλες τις εφαρμογές που τρέχουν. Ίσως ταυτόχρονα και να έχετε εν ενεργεία τα data σας, έτσι δεν είναι; Ή το Wi-Fi; Είναι λοιπόν σαν να «ταϊζετε» τη συσκευή σας κι εκείνη να καταναλώνει παράλληλα σε γοργούς ρυθμούς.

Η απλή κίνηση είναι να θέσετε την συσκευή σας σε λειτουργία πτήσης (Airplane/Flight mode) όσο την φορτίζετε. Με αυτό τον τρόπο αποθηκεύετε όλη την ενέργεια στην μπαταρία σας και ελαχιστοποιείτε την ταυτόχρονη κατανάλωση. Άρα, φορτίζει πιο γρήγορα η συσκευή σας.

Απλό; Ναι. Αφοπλιστικά.
Τόσο απλό που, κι εμείς που το διαβάζαμε στο RedmondPie, είπαμε «Μα γιατί δεν το είχα σκεφτεί πιο πριν;;;».

P.S. Ναι, ναι, geeks αναγνώστες μας, μπορείτε άνετα να μας πείτε πως αυτό είναι ένα "παλιό" τρικ. Έχετε δίκιο!

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ:  digitallife.gr

Παρασκευή 29 Νοεμβρίου 2013

Σούπερ τροφή οι ξηροί καρποί.

Μασαχουσέτη 

Διάφορες έρευνες τα τελευταία χρόνια είχαν δείξει πόσο ωφέλιμη είναι για τον οργανισμό η κατανάλωση ξηρών καρπών. Η μεγαλύτερη σχετική μελέτη που διεξήχθη από ερευνητές στις ΗΠΑ όχι μόνο επιβεβαιώνει τα ευρήματα των προηγούμενων ερευνών αλλά ενισχύει το ευεργετικό «προφίλ» των ξηρών καρπών για τον άνθρωπο. Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, η κατανάλωση ακόμη και μιας μικρής ποσότητας ξηρών καρπών ημερησίως προστατεύει από καρκίνο και καρδιακά νοσήματα ενώ παράλληλα συμβάλλει στη διατήρηση μιας λεπτής σιλουέτας.

Τρώτε ξηρούς καρπούς
Τη μελέτη πραγματοποίησαν ερευνητές από τη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Χάρβαρντ και από το Ινστιτούτο Dana-Farber για τον Καρκίνο. Οι ειδικοί διαπίστωσαν ότι οι άνθρωποι που καταναλώνουν καθημερινά τουλάχιστον 30 γραμμάρια ξηρούς καπρούς έχουν 20% λιγότερες πιθανότητες θανάτου από οποιοδήποτα αίτιο κατά τα επόμενα 30 χρόνια. Παράλληλα, έχουν μικρότερο βάρος, σε σχέση με όσους δεν τρώνε καθόλου ξηρούς καρπούς, κάτι που ανατρέπει την ευρέως διαδεδομένη αντίληψη πως οι ξηροί καρποί παχαίνουν.
Οι ερευνητές μελέτησαν στοιχεία που αφορούσαν τις διατροφικές συνήθες σχεδόν 119.000 άνδρες και γυναίκες κατά το διάστημα 1980 - 2010. Η έρευνα έδειξε ότι η συχνή κατανάλωση ξηρών καρπών σχετίζεται με μείωση 29% κατά μέσο όρο των θανάτων από καρδιοπάθεια και 11% των θανάτων από καρκίνο.

«Διαβατήριο» μακροζωίας
Δεν κατέστη δυνατόν να διευκρινιστεί αν συγκεκριμένα είδη ξηρών καρπών έχουν συγκριτικά πιο ωφέλιμη δράση από άλλα, καθώς η μείωση της θνησιμότητας φαίνεται να σχετίζεται με την κατανάλωση πολλών διαφορετικών τύπων καρπών. Επίσης στη μελέτη δεν έγινε διαχωρισμός μεταξύ αλατισμένων και ανάλατων καρπών, ψημένων ή ωμών.
«Η έρευνα έδειξε πως όσο περισσότερους ξηρούς καρπούς κατανάλωναν οι εθελοντές, τόσο μικρότερη ήταν η πιθανότητα να πεθάνουν μέσα σε μια περίοδο 30 ετών», δήλωσε η ερευνήτρια Γινγκ Μπάο.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιθεώρηση «New England Journal of Medicine»

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ΤΟ ΒΗΜΑ.gr/science

Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;

Η πρόσφατη ανακοίνωση μιας ομάδας αστρονόμων ότι θα μπορούσαν να υπάρχουν ακόμα και 40 δισεκατομμύρια κατοικήσιμοι πλανήτες στο γαλαξία μας έχει τροφοδοτήσει περαιτέρω τις εικασίες, που είναι δημοφιλείς ακόμα και ανάμεσα σε πολλούς διακεκριμένους επιστήμονες, ότι το σύμπαν σφύζει από ζωή, γράφει ο Paul Davies, διευθυντής του Beyond Center για Βασικές Έννοιες στην Επιστήμη, του Arizona State University.

Ο αστρονόμος Geoffrey W. Marcy του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας Berkeley, ένας έμπειρος κυνηγός πλανητών και συν-συγγραφέας της μελέτης απ’ όπου προέκυψαν τα ευρήματα, είπε ότι «αποτελεί ένα μεγάλο άλμα προς την πιθανότητα ζωής, συμπεριλαμβανομένης της νοήμονος ζωής, στο σύμπαν». Αλλά η «πιθανότητα» δεν είναι το ίδιο με την δυνατότητα. Για να είναι ένας πλανήτης κατοικήσιμος και όχι μερικώς κατοικήσιμος, πρέπει να πληρούνται δύο βασικές προϋποθέσεις: ο πλανήτης θα πρέπει πρώτα να είναι κατάλληλος και κατόπιν η ζωή πρέπει να αναδυθεί πάνω σε αυτόν σε κάποιο στάδιο.

Τι μπορεί να ειπωθεί για τις πιθανότητες της ζωής που αρχίζει επάνω σε ένα κατοικήσιμο πλανήτη; Ο Δαρβίνος μας έδωσε μια ισχυρή εξήγηση για το πώς η ζωή στη Γη εξελίχθηκε κατά τη διάρκεια δισεκατομμυρίων ετών, αλλά δεν παρασύρθηκε από το ερώτημα του πώς ξεκίνησε η ζωή. «Κάποιος θα μπορούσε κάλλιστα να κάνει εικασίες για την προέλευση της ύλης», είπε πετώντας μια σπόντα. Παρά την εντατική έρευνα, οι επιστήμονες βρίσκονται ακόμα στο σκοτάδι σχετικά με το μηχανισμό που μετέτρεψε ένα μη ζωντανό χημικό μίγμα σε ένα ζωντανό κύτταρο. Όμως, χωρίς να γνωρίζουν τη διαδικασία που παρήγαγε η ζωή, οι πιθανότητες που συνέβη αυτό δεν μπορούν να εκτιμηθούν.
Όταν ήμουν φοιτητής στη δεκαετία του 1960, η επικρατούσα άποψη μεταξύ των επιστημόνων ήταν ότι η ζωή στη Γη ήταν ένα παράδοξο φαινόμενο, το αποτέλεσμα μιας σειράς χημικών ατυχημάτων τόσο σπάνιων που είναι απίθανο να έχουν συμβεί δύο φορές στο σύμπαν. «Ο άνθρωπος επιτέλους ξέρει ότι είναι μόνος στην αναίσθητη απεραντοσύνη του σύμπαντος, από την οποία προέκυψε μόνο από τύχη», έγραψε ο βιολόγος Jacques Monod. Σήμερα, η ζυγαριά έχει γείρει δραματικά και πολλοί διακεκριμένοι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι η ζωή είναι σχεδόν αναπόφευκτο να προκύψει σε συνθηκες παρόμοιες με της Γης. Ωστόσο, αυτή η αποφασιστική στροφή απόψεων βασίζεται σε κάτι λίγο περισσότερο από ένα προαίσθημα, παρά σε μια βελτιωμένη κατανόηση της προέλευσης της ζωής.

Το βασικό πρόβλημα είναι η πολυπλοκότητα. Ακόμα και το απλούστερο βακτήριο είναι, σε μοριακό επίπεδο, απίστευτα πολύπλοκο. Αν και δεν έχουμε καμία ιδέα για την ελάχιστη πολυπλοκότητα ενός ζωντανού οργανισμού, είναι πιθανό να είναι πολύ υψηλή. Ίσως κάποιο είδος αρχής πολυπλοκότητας να λειτουργεί στη φύση, που εξυπηρετεί στο να οδηγήσει ένα χαοτικό μίγμα χημικών ουσιών σε μια γρήγορη διαδρομή προς ένα πρωτόγονο μικρόβιο. Αν είναι έτσι, δεν υπάρχει ίχνος αυτής της αρχής που να έχει βρεθεί σε εργαστηριακά πειράματα για να δημιουργήσει εκ νέου τα βασικά δομικά στοιχεία της ζωής.
Από την άλλη πλευρά, εάν η ζωή προέκυψε απλά από τη συσσώρευση πολλών ειδικών χημικών ατυχημάτων σε ένα μέρος, είναι εύκολο να φανταστεί κανείς ότι μόνο ένας σε, ας πούμε, ένα τρισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια κατοικήσιμους πλανήτες θα φιλοξενούσε ποτέ ένα τέτοιο μακρινό όνειρο. Με δεδομένο ένα τόσο μεγάλο αριθμό – και μόλις αποφασίσεις ότι μια σειρά απίθανων ατυχημάτων βρίσκονται πίσω από τη δημιουργία της ζωής, μπορείς να έχεις τεράστιες πιθανότητες πολύ εύκολα – δεν έχει σημασία αν ο Γαλαξίας μας περιέχει 40 δισεκατομμύρια κατοικήσιμους πλανήτες ή μόνο λίγους. Σαράντα δισεκατομμύρια είναι ελάχιστα σε ένα τρισεκατομμύριο τρισεκατομμύρια.
Έτσι, κολλήσαμε. Η ζωή μπορεί πράγματι να αναδυθεί άμεσα σε συνθήκες παρόμοιες με της Γης, ή μπορεί να είναι μια απροσδόκητη επιτυχία, μοναδική στο σύμπαν. Επειδή είμαστε ένα προϊόν αυτού του κοσμικού ατυχήματος, δεν μπορούμε να συμπεράνουμε ότι η Γη είναι χαρακτηριστική. Δεν μπορούν να εξαχθούν στατιστικά στοιχεία από ένα δείγμα.
Ο ευκολότερος τρόπος για να διευθετήσουμε το θέμα είναι να βρούμε ένα δεύτερο δείγμα ζωής, αυτό που προέκυψε από το μηδέν ανεξάρτητα από τη γνωστή ζωή. Η απογραφή των εξωηλιακών πλανητών που ανακαλύφθηκαν είναι ένα εξαιρετικά χρήσιμο πρώτο βήμα. Στο μέλλον, τα τηλεσκόπιά μας θα μπορούν να αναλύουν τις ατμόσφαιρες μερικών από αυτούς τους πλανήτες, για αποκαλυπτικά σημάδια βιολογικής δραστηριότητας.
Όμως, η υψηλή πιθανότητα αποδεικτικών στοιχείων που ευνοούν τη ζωή θα μπορούσε να υπάρξει πιο κοντά στη Γη. Κανένας πλανήτης δεν μοιάζει περισσότερο στη Γη από την ίδια τη Γη. Αν εμφανιστεί ζωή άμεσα σε συνθήκες σαν της Γης, τότε θα πρέπει να έχει αρχίσει πολλές φορές, εδώ στον δικό μας πλανήτη. Ίσως, αναμεμιγμένα με τα κοχλάζοντα μικρόβια γύρω μας να είναι μερικά που είναι τόσο διαφορετικά βιοχημικά που θα μπορούσαν να έχουν μόνο μία ξεχωριστή καταγωγή. Δεν θα μπορούσε κάποιος να το δει με το μάτι, παρά μόνο ψάχνοντας στα μοριακό σπλάχνα τους και βρίσκοντας κάτι αρκετά παράξενο που να αποκλείει έναν κοινό πρόδρομο. Η ανακάλυψη ενός μόνο «εξωγήινου» μικροβίου κάτω από τη μύτη μας, θα ήταν αρκετή για να καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το σύμπαν πράγματι σφύζει από ζωή.

Θα αντιμετώπιζε επίσης ένα βαθύ φιλοσοφικό ερώτημα. Παρά το γεγονός ότι το μονοπάτι από τα μικρόβια στα πολύπλοκα όντα που σκέφτονται όπως οι άνθρωποι μπορεί να είναι ακόμα πολύ δύσκολο, τουλάχιστον ξέρουμε το μηχανισμό με τον οποίο αυτό συμβαίνει – τη δαρβινική θεωρία της εξέλιξης. Αν η μικροβιακή ζωή είναι ευρέως διαδεδομένη στο σύμπαν, μπορούμε να αναμένουμε ότι, τουλάχιστον σε κάποια σημεία, θα εξελιχθούν όντα με συνείδηση. Και τότε θα βρισκόμαστε πολύ πιο κοντά στο να απαντήσουμε στον πανάρχαιο γρίφο της ύπαρξης: Είμαστε μόνοι στο σύμπαν;

http://www.nytimes.com/2013/11/19/opinion/are-we-alone-in-the-universe.html?_r=0

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ:  ΑΝΤΙΝΕWS

Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Winamp, Τίτλοι τέλους για τον δημοφιλή music player!

Ένας από τους δημοφιλέστερους music players όλων των εποχών θα σταματήσει να υπάρχει από τον ερχόμενο μήνα. 

Η AOL ανακοίνωσε ότι θα «κλείσει» τον δημοφιλή, και σύμβολο μίας ολόκληρης εποχής,Winamp player στις 20 Δεκεμβρίου, κάτι που σημαίνει με λίγα λόγια ότι δεν θα μπορείτε να κατεβάσετε κάποια έκδοση του από την επίσημη ιστοσελίδα της εταιρείας, ούτε μπορείτε να περιμένετε για αναβαθμίσεις. Μαζί του, κλείνουν και οι διαδικτυακές του υπηρεσίες.

Ο Winamp είναι διαθέσιμος για τα Windows από το 1997 (δημιούργημα δύο φοιτητών, των Justin Frankel και Dmitry Boldyrev) και ήταν ένας από τους δημοφιλέστερους music players της εποχής. Όχι μόνο μπορούσατε να τον παραμετροποιήσετε, χρησιμοποιώντας χιλιάδες skins και plugins, αλλά ήταν γνωστός και για την εξαιρετικής ποιότητας αναπαραγωγή που προσέφερε.
H AOL εξαγόρασε την Nullsoft το 1999 έναντι 80 εκατομμυρίων δολαρίων (η Nullsoft είχε τα δικαιώματα του Winamp) ωστόσοι κακοί χειρισμοί της εταιρείας, αλλά και ο ολοένα αυξανόμενος ανταγωνισμός από υπηρεσίες όπως τα iTunes, Spotify και Pandora έφεραν το τέλος. Όσοι θέλετε μπορείτε να κατεβάσετε την έκδοση v5.66 από εδώ, και θα μπορείτε όπως είπαμε να το κάνετε έως στις 20 Δεκεμβρίου.
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΟ: Τechblog.gr

Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Πώς να στέλνετε δωρεάν μηνύματα!

Κάποτε ήταν τα σήματα καπνού και τα ταχυδρομικά περιστέρια. 
Έπειτα ήρθε το ταχυδρομείο, μετά ο τηλέγραφος και, κατόπιν, το τηλέφωνο.

Αρκετές δεκαετίες αργότερα, στην εποχή του Ιντερνετ, η επικοινωνία έχει αλλάξει άρδην: μηνύματα, φωτογραφίες και επιστολές άρχισαν να ανταλλάσσονται μέσω e-mail, μέχρι που και αυτό σταδιακά υποχώρησε παραχωρώντας τη θέση του στο facebook - αν δεν έχετε επικοινωνήσει ούτε μία φορά χρησιμοποιώντας το γνωστό κοινωνικό δίκτυο, αποτελείτε σίγουρα εξαίρεση. Μήπως, όμως, πλησιάζει και το τέλος του facebook;
Πριν από λίγες εβδομάδες, ο ιστότοπος έκανε μια εντυπωσιακή παραδοχή: «σημειώθηκε μείωση στους καθημερινούς χρήστες, ειδικά στους εφήβους» ανακοίνωσε. Με άλλα λόγια, οι έφηβοι δεν χρησιμοποιούν πια το facebook όπως πριν. Το στοιχείο αυτό είναι πιο σημαντικό από όσο ενδεχομένως νομίζετε.

Η (ψηφιακή) ιστορία μάς διδάσκει ότι οι νέοι ανοίγουν τον δρόμο διαμορφώνοντας πρώτοι τις online τάσεις, καθώς ό,τι κάνουν στο Διαδίκτυο συνήθως υιοθετείται αργότερα από τους υπόλοιπους, μεγαλύτερης ηλικίας, χρήστες.
Αν το παραπάνω αξίωμα επαληθευτεί και σε αυτή την περίπτωση, τότε βρισκόμαστε ενώπιον μιας σημαντικής καμπής: οι νέοι εγκαταλείπουν το facebook ως κύριο μέσο επικοινωνίας και στρέφονται μαζικά στις εφαρμογές ανταλλαγής μηνυμάτων (messaging apps) όπως το WhatsApp, οι οποίες κερδίζουν διαρκώς δημοτικότητα και στη χώρα μας.
Αυτό οφείλεται εν μέρει στο γεγονός ότι το facebook έχει γίνει πλέον mainstream. Το δίκτυο των 1,2 δισ. χρηστών (περίπου τέσσερα εκατομμύρια στην Ελλάδα) έχει γεμίσει από... τις μαμάδες, τους μπαμπάδες, τους θείους και τις θείες της γενιάς που το έκανε δημοφιλές.

Καλοί οι γονείς και οι συγγενείς, αλλά ποιος τους θέλει όλη την ώρα πάνω από το κεφάλι του -  ή πάνω από τον τοίχο του στο facebook;

Οι περισσότεροι έφηβοι δεν αισθάνονται άνετα όταν ξέρουν ότι οι γονείς τους θα δουν τα μηνύματα και τις φωτογραφίες που ανεβάζουν ή - ακόμη χειρότερα - ότι θα σχολιάσουν ή θα κάνουν like σε μια ανάρτησή τους, θεωρώντας ότι θα τους κάνουν ρεζίλι στον κοινωνικό περίγυρό τους.

Μοιραία, έψαχναν εναγωνίως ένα άλλο μέσο που θα τους επιτρέπει να ανταλλάσσουν ελεύθερα φωτογραφίες και μηνύματα τα οποία πολλές φορές δεν είναι και τόσο αθώα. Και το βρήκαν στο κινητό τους τηλέφωνο!

Τα messaging apps επιτρέπουν τη δωρεάν αποστολή μηνυμάτων και αρχείων μεταξύ όλων των smartphones (Android, iPhone, BlackBerry, Windows Phone και Nokia).

Οταν οι εφαρμογές αυτές εμφανίστηκαν για πρώτη φορά πριν από περίπου τέσσερα χρόνια εξελήφθησαν ως απειλή για τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας («γιατί να χρεωθώ στέλνοντας SMS, όταν μπορώ να στείλω δωρεάν μήνυμα από το WhatsApp;»).

Και πράγματι: οι χρήστες εγκαταλείπουν σταδιακά τα SMS, με αποτέλεσμα το 2012 οι τηλεπικοινωνιακοί πάροχοι να χάσουν 23 δισ. δολάρια σε έσοδα εξαιτίας των messaging apps, τα οποία επιτρέπουν τη δωρεάν αποστολή και λήψη μηνυμάτων κειμένου, φωτογραφιών και άλλων αρχείων.

Οι εφαρμογές αυτές χρησιμοποιούν τα πακέτα δεδομένων (3G ή 4G) ή τη σύνδεση WiFi ενός κινητού τηλεφώνου χωρίς να χρεώνουν επιπλέον τον χρήστη. Κάθε κάτοχος smartphone με πρόσβαση στο Ιντερνετ μπορεί να κατεβάσει ένα από αυτά τα apps και να στείλει εντελώς δωρεάν απεριόριστα μηνύματα.
Οι εφαρμογές μηνυμάτων συγκεντρώνουν αθροιστικά περισσότερους από ένα δισ. χρήστες παγκοσμίως. Το WhatsApp, η πιο δημοφιλής από αυτές, αριθμεί πάνω από 350 εκατ. ενεργούς χρήστες σε όλο τον κόσμο και χιλιάδες χρήστες στην Ελλάδα (είναι η δημοφιλέστερη εφαρμογή του είδους σε όλη την Ευρώπη). Κατά κύριο λόγο, οι χρήστες αυτών των apps είναι άτομα κάτω των 25 ετών.
Ωστόσο, οι εφαρμογές μηνυμάτων συνιστούν απειλή και για τα κοινωνικά δίκτυα. Εν μέρει αυτό συμβαίνει λόγω της εισβολής τών μεγαλύτερης ηλικίας ατόμων στο facebook (σήμερα μέχρι και οι... γιαγιάδες έχουν προφίλ στο δημοφιλές κοινωνικό δίκτυο).

Ενας άλλος λόγος είναι το ίδιο το προϊόν που προσφέρουν αυτές οι υπηρεσίες: ιδιωτικές συζητήσεις με ανθρώπους που οι χρήστες γνωρίζουν στην πραγματική ζωή τους.

Αντί να παρατηρούν στο facebook τα προφίλ ατόμων που καλά καλά δεν ξέρουν, οι χρήστες των messaging apps συνομιλούν σε πραγματικό χρόνο μόνο με τους αληθινούς φίλους τους, πολύ απλά διότι για να μπορέσει ένας χρήστης να επικοινωνήσει με κάποιον άλλον μέσω αυτών των εφαρμογών πρέπει απαραιτήτως να ξέρει τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του.
Τα τελευταία χρόνια οι νέοι χρησιμοποιούν το facebook λιγότερο, επειδή δεν θέλουν αυτά που κάνουν να γίνουν βούκινο σε όλο τον κόσμο. Για παράδειγμα, πολλές φορές δεν γνωστοποιούν δημόσια στον τοίχο τους ότι θα παρευρεθούν σε μια εκδήλωση στην οποία έχουν προσκληθεί μέσω facebook, αλλά το κάνουν ιδιωτικά απαντώντας στο WhatsApp.

Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών mobileYouth, περίπου το 78% των εφήβων χρησιμοποιούν τα messaging apps για να κλείσουν τα ραντεβού τους (-«Τι νέα; Πάμε για καφέ το απογευματάκι;» -«Εγινε. Τα λέμε στις 6» είναι από τους πιο συνηθισμένους διαλόγους μεταξύ νέων στα κινητά τηλέφωνα).
Μια άλλη αιτία για τη δημοτικότητα αυτών των εφαρμογών είναι η αύξηση των selfies, δηλαδή των φωτογραφιών του εαυτού τους που βγάζουν οι χρήστες με την κάμερα του κινητού τεντώνοντας το χέρι τους όσο πιο πολύ μπορούν (στη Βρετανία σχεδόν οι μισές φωτογραφίες που ανεβάζουν στο Instagram οι χρήστες 14 - 21 ετών είναι selfies). Η αποστολή αυτών των φωτογραφιών μέσω κινητού είναι πιο ασφαλής από την ανάρτησή τους στο facebook, όπου μπορεί να τις δει κάποιος που δεν θα ήθελε ο χρήστης.
Οι εν λόγω αυτοπροσωπογραφίες είναι ακόμη πιο δημοφιλείς μεταξύ χρηστών του Snapchat, της δημοφιλούς εφαρμογής ανταλλαγής φωτογραφιών, η οποία έχει μια ιδιαιτερότητα: οι εικόνες διαγράφονται αυτομάτως λίγα δευτερόλεπτα μετά την αποστολή τους!

Μετρώντας ήδη πέντε εκατ. χρήστες παγκοσμίως, το Snapchat χρησιμοποιείται ευρέως από εφήβους που ανταλλάσσουν αποκαλυπτικές φωτογραφίες οι οποίες δεν αποθηκεύονται στη συσκευή του παραλήπτη (εκτός αν εκείνος τις αιχμαλωτίσει για πάντα τραβώντας ένα screenshot της οθόνης του κινητού του).

Η αξία του Snapchat αποτιμάται μεταξύ δύο και τεσσάρων δισ. δολαρίων. Οι εκτιμήσεις είναι ακόμα υψηλότερες για την αξία του WhatsApp, η οποία φτάνει τα πέντε δισ. δολάρια!
Ενας ακόμη παράγοντας που βοήθησε στην εκτόξευση των messaging apps είναι ότι πολλές από αυτές τις εφαρμογές δεν στέλνουν μόνο μηνύματα, αλλά αποτελούν και κανονικά κοινωνικά δίκτυα.

Τα πιο χαρακτηριστικά παραδείγματα προέρχονται από την Ασία, όπου οι πλατφόρμες ανταλλαγής μηνυμάτων KakaoTalk (Νότια Κορέα), WeChat (Κίνα) και LINE (Ιαπωνία) αριθμούν εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες οι οποίοι εκτός από το να στέλνουν μηνύματα παίζουν παιχνίδια και ανταλλάσσουν ψηφιακά αυτοκόλλητα (stickers) ή τραγούδια.

Αντίστοιχες λειτουργίες έχουν οι εφαρμογές Kik (Καναδάς) και Tango (ΗΠΑ). Οι περισσότερες από αυτές παρέχονται εντελώς δωρεάν ή έναντι μικρής συνδρομής (μόλις 0,89 ευρώ τον χρόνο για το WhatsApp).

Οι δημοφιλέστερες εφαρμογές μηνυμάτων

WhatsApp
Δημιουργήθηκε το 2009 από δύο πρώην στελέχη της Yahoo!. Πρόκειται για τη δημοφιλέστερη εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων και φωτογραφιών μέσω κινητών τηλεφώνων, μέσω της οποίας διακινούνται περισσότερα από 10 δισ. μηνύματα την ημέρα από τους πάνω από 250 εκατ. χρήστες σε όλο τον κόσμο. Συνιστά απειλή για τις εταιρείες τηλεπικοινωνιών οι οποίες χρεώνουν τα μηνύματα κειμένου (SMS).
Snapchat 
Επιτρέπει στους χρήστες να στέλνουν φωτογραφίες και βίντεο με... ημερομηνία λήξης, προσδιορίζοντας επακριβώς πόσο καιρό θα παραμείνουν στη συσκευή του παραλήπτη (ακόμη και ελάχιστα δευτερόλεπτα). «Τραβήξτε μια άσχημη φωτογραφία ή βίντεο του εαυτού σας, προσθέστε μια λεζάντα και στείλτε τα σε έναν φίλο (ή σε περισσότερους). Θα τα λάβουν, θα γελάσουν και στη συνέχεια οι φωτογραφίες ή τα βίντεο θα εξαφανιστούν», αναφέρει το Snapchat.
WeChat
Η κινεζική εφαρμογή μέσω της οποίας ανταλλάσσονται μηνύματα φωνής, φωτογραφίες και emoticons, αριθμεί πάνω από 200 εκατ. συνδρομητές. Η συντριπτική πλειονότητα των χρηστών προέρχεται από την Κίνα, αν και υπάρχουν συνδρομητές στις ΗΠΑ και σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες. Είναι η πρώτη κινεζική εφαρμογή επικοινωνίας και θεωρείται ότι η χρήση της μπορεί να εξαπλωθεί σε όλο τον κόσμο.
KakaoTalk
Μια εφαρμογή μηνυμάτων από την Κορέα με περισσότερα από 90 εκατ. χρήστες που απέφεραν στον δημιουργό της έσοδα 42 εκατ. δολαρίων το 2012. Μέσω της εφαρμογής ανταλλάσσονται 4,8 δισ. μηνύματα την ημέρα. Η δημιουργός εταιρεία εγκαινίασε πρόσφατα το app KakaoHome στην Κορέα: πρόκειται για μια παρόμοια εφαρμογή που παρέχει «μια εξατομικευμένη εμπειρία στην οθόνη του smartphone του χρήστη».

ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:  ΤΑ ΝΕΑ

Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Δημιουργείστε ένα χάρτινο πληκτρολόγιο για το smartphone σας.

Μια πρωτότυπη εφαρμογή, που επιτρέπει στους χρήστες να δημιουργήσουν το δικό τους πληκτρολόγιο από... χαρτί, να το εκτυπώσουν (σε κανονικό και όχι τρισδιάστατο εκτυπωτικό μηχάνημα) και να το λειτουργήσουν άμεσα, καθώς είναι συμβατό με τα «έξυπνα» κινητά iPhone της Apple, δημιούργησε ο σχεδιαστής Γκιόργκι Κέρεκε.

Για να λειτουργήσει το εγχείρημα, πρέπει ο χρήστης να «κατεβάσει» από το App Store την εφαρμογή Paper Keyboard. Επίσης, η συσκευή iPhone πρέπει να τοποθετηθεί σε συγκεκριμένο σημείο πάνω στο χαρτί που θα έχει εκτυπωθεί το αυτοσχέδιο πληκτρολόγιο.

Ο λόγος είναι ότι η εφαρμογή λειτουργεί λαμβάνοντας σήματα και «κωδικοποιεί» τις κινήσεις των χεριών του χρήστη μέσω της κάμερας του κινητού τηλεφώνου. Για τον λόγο αυτόν η θέση της συσκευής πάνω στο εκτυπωμένο σε χαρτί πληκτρολόγιο είναι καίριας σημασίας.

Έτσι, τοποθετώντας το κινητό σε μια σταθερή επιφάνεια, οι χρήστες μπορούν να... ξεδιπλώνουν το δικό τους αυτοσχέδιο πληκτρολόγιο και να το χρησιμοποιήσουν.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ:  ΣΚΑΪ
.

Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013

Το αγγλικό πρωινό «μειώνει» τα κιλά !!!

Ουάσινγκτον 

Ένα… αγγλικό πρωινό – όσο περίεργο και αν φαίνεται – θα μπορούσε να συμβάλλει στην απώλεια παραπανίσιων κιλών, εκτιμούν Αμερικανοί επιστήμονες. 

Σύμφωνα με τους ερευνητές του Πανεπιστημίου του Μιζούρι, ένα πλούσιο σε πρωτεΐνη πρόγευμα θα ήταν δυνατόν, σε αντίθεση με τους υδατάνθρακες και τις πλούσιες σε φυτικές ίνες τροφές, να καταπολεμήσει αποτελεσματικότερα τα τσιμπολογήματα και τις «κρίσεις» πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Σε αντίθεση με τα δημητριακά χαμηλών λιπαρών και τα φρούτα, η κατανάλωση τροφών όπως τα λουκάνικα, τα αβγά και το μπέικον για πρωινό, περιορίζει την όρεξη και άρα τις θερμίδες που πρόκειται να καταναλώσουμε κατά τη διάρκεια της ημέρας, κατά τους επιστήμονες.

Η επιτυχημένη δίαιτα από την πρωτεΐνη φαίνεται;
Στο πλαίσιο της «λαχταριστής» δοκιμής τους, έλαβαν μέρος γυναίκες ηλικίας 18-55 ετών. Οι εθελόντριες μοιράστηκαν σε τρεις ομάδες: στην πρώτη δόθηκε μόνο ένα ποτήρι νερό. Στις άλλες δύο ομάδες, προσφέρθηκε πρωινό 300 θερμίδων και ίσης περιεκτικότητας σε λιπαρά και φυτικές ίνες, διαφορετικής όμως πρωτεϊνικής περιεκτικότητας. Το πρωινό της μιας ομάδας περιελάμβανε 39γρ. πρωτεΐνης, τη στιγμή που εκείνο της άλλης περιελάμβανε 30γρ. πρωτεΐνης.

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι συμμετέχουσες που είχαν καταναλώσει το ενισχυμένο πρωτεϊνούχο πρωινό, παρέμεναν χορτάτες για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, συγκριτικά με όσες είχαν καταναλώσει πρωινό με μικρότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη και ίση περιεκτικότητα σε λιπαρά και φυτικές ίνες.

Συγκεκριμένα, οι ειδικοί είδαν ότι περίπου 35γρ. πρωτεΐνης στο πρωινό – ποσότητα αντίστοιχη με μια ομελέτα με τέσσερα αβγά ή με δύο λουκάνικα ή με μια φέτα μπέικον – βοηθούσε στο «κούρδισμα» της όρεξης κατά τη διάρκεια της ημέρας.

«Η κατανάλωση ενός πρωτεϊνούχου πρωινού, φάνηκε να βελτιώνει τον έλεγχο της όρεξης, γεγονός που θα μπορούσε να προστατεύσει τις γυναίκες από τα “επικίνδυνα” τσιμπολογήματα μέσα στην ημέρα» αναφέρει ο επικεφαλής της μελέτης δρ Κέβιν Μάκι.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ: ΤΟ ΒΗΜΑ / science

Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

Μπρόκολο στον ατμό για περισσότερα οφέλη.

Το βράσιμο και το μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων καταστρέφουν τις ευεργετικές ιδιότητες του σταυρανθούς λαχανικού

Το μπρόκολο αποτελεί ένα λαχανικό-«φάρμακο», όπως έχουν δείξει διαφορετικά ερευνητικά στοιχεία, καθώς διαθέτει ισχυρές αντικαρκινικές ιδιότητες. Νέα αμερικανική μελέτη όμως αποκαλύπτει ότι ο τρόπος μαγειρέματος του πράσινου σταυρανθούς λαχανικού ενδεχομένως να αφαιρεί πολύτιμα θρεπτικά συστατικά από το πιάτο μας.

Οπως αποκάλυψαν πρόσφατα επιστήμονες στο πλαίσιο του ετήσιου συνεδρίου του Αμερικανικού Ινστιτούτου Ερευνας για τον Καρκίνο, όταν βράζουμε το μπρόκολο ή το μαγειρεύουμε στον φούρνο μικροκυμάτων, ουσιαστικά «αφαιρούμε» από αυτό όλες τις αντικαρκινικές του ιδιότητες. Η ιδανική μέθοδος προετοιμασίας του είναι, τόνισαν, το μαγείρεμά του στον ατμό για μόλις 3-4 λεπτά.

Το μπρόκολο αποτελεί πλούσια πηγή σουλφοραφάνης, μιας ουσίας που έχει φανεί ότι προσφέρει αντικαρκινική προστασία. Η σουφλοραφάνη σχηματίζεται με τη βοήθεια του ενζύμου μυροσινάση, γεγονός που σημαίνει ότι αν αυτό καταστραφεί η ουσία-«προστάτης» δεν μπορεί να σχηματιστεί.

Αντικαρκινικός «θησαυρός» στο πιάτο μας
Οπως φάνηκε σε πειράματα των ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι, ακόμη και ένα λεπτό βράσιμο ή μαγείρεμα στον φούρνο μικροκυμάτων ήταν αρκετό για την καταστροφή της μυροσινάσης. Αντίθετα, το μαγείρεμα του πράσινου λαχανικού στον ατμό για χρόνο που δεν ξεπερνούσε τα πέντε λεπτά φάνηκε να αποτελεί τον καλύτερο τρόπο για τη διατήρηση του ενζύμου.

«Ως τώρα η επεξεργασία των τροφίμων είχε να κάνει περισσότερο με τη βελτίωση της γεύσης, της εικόνας και της ασφάλειάς τους από μικροβιολογικής απόψεως» αναφέρει η ερευνήτρια δρ Ελίζαμπεθ Τζέφερι από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι που έλαβε μέρος στη μελέτη. «Τώρα ο στόχος μας είναι να επικεντρωθούμε στη διατήρηση των αντικαρκινικών ουσιών, που μέσω της διατροφής φθάνουν στον οργανισμό μας προσφέροντας πολύτιμη προστασία κατά της νόσου» προσθέτει η ίδια.

Οι ειδικοί διαπίστωσαν επίσης ότι ακόμη και αν το μπρόκολο ήταν βρασμένο ή μαγειρεμένο στον φούρνο μικροκυμάτων και συνδυαζόταν με άλλες τροφές ή ωμά λαχανικά που επίσης περιέχουν μυροσινάση μπορούσε να παραγάγει σουλφοραφάνη.

«Η μουστάρδα, τα ραπανάκια, η ρόκα, το ουασάμπι και άλλα ωμά λαχανικά της οικογένειας των σταυρανθών, όπως π.χ. το λάχανο, περιέχουν μυροσινάση και όπως έχουμε δει συμβάλλουν στον σχηματισμό σουλφοραφάνης» υπογραμμίζει η δρ Τζέφερι.

Η νέα μελέτη έρχεται να προστεθεί σε προηγούμενες οι οποίες υποδεικνύουν ότι ο τρόπος μαγειρέματος των τροφίμων μπορεί να επηρεάσει την αντικαρκινική τους δράση.

Δημοσιεύτηκε στο HeliosPlus στις 15 Νοεμβρίου 2013

Το άρθρο αναδημοσιεύεται από: ΤΟ ΒΗΜΑ / science


Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Δυναμική επιστροφή του βινυλίου-Τα πικ απ επιστρέφουν στη μόδα και εξοντώνουν τα ξεπερασμένα πια cd!

Οι δίσκοι βινυλίου μαζί με τα πικάπ επιστρέφουν δυναμικά - σε όλη την Ευρώπη - έχοντας επιβιώσει από τον εξοντωτικό πόλεμο με τα cd.

Πολλές εταιρείες παραγωγής, θέλοντας να ενισχύσουν τις πωλήσεις δίσκων, παρέχουν στους αγοραστές μαζί το βινύλιο και έναν κωδικό που τους επιτρέπει να κατεβάσουν σε ψηφιακό αρχείο το περιεχόμενό του.

Ο Μπομπ Μπέιλι, σύμβουλος σε μια από τις τελευταίες επιχειρήσεις που παράγουν βινύλια στη Μεγάλη Βρετανία, τη Βίνιλ Φάκτορι, αναφέρει: «πριν από είκοσι χρόνια, μου είπαν να πάω να βρω μια άλλη δουλειά, γιατί το βινύλιο θα πέθαινε και θα κυριαρχούσαν τα cd. Ακόμη εργάζομαι, παράγοντας βινύλια. Έχουμε ένα δοκιμαστικό πλάνο που αφορά παραγωγή βινυλίου για τουλάχιστον 15 χρόνια. Κατά τη γνώμη μου, είναι πιθανό να συνεχιστεί για πολλά χρόνια ακόμη».

Χάρη σε ένα διογκούμενο κύμα indy ροκ συγκροτημάτων, όπως οι Βρετανοί «Arctic Monkeys» και οι «Killers» από τις ΗΠΑ, που επενδύουν στη συγκεκριμένη μορφή, οι φαν του βινυλίου ολοένα και αυξάνονται. «Έχουν καταφέρει να λατρέψει ξανά ο κόσμος τους δίσκους βινυλίου. Οι δισκογραφικές εταιρείες αισθάνθηκαν ότι θα ήταν καλή ιδέα να κυκλοφορήσουν μερικά από τα σινγκλ τους σε βινύλιο και να τα κάνουν συλλεκτικά. Οι φαν τσίμπησαν και τα συγκροτήματα το λάτρεψαν, επειδή ήταν ένα είδος τιμής να κυκλοφορούν τη δουλειά τους σε βινύλιο, που αποτελεί μέρος της μυθολογίας του ροκ εν ρολ» εξήγησε ο Τζενάρο Καστάλντο, διευθυντής επικοινωνίας της Βρετανικής Μουσικής Βιομηχανίας, «BPI».

Το ποσοστό πωλήσεων δίσκων ανέβηκε, σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορικη», τα τελευταία 6 χρόνια από το 0.1% σε 0.8%, στη Μεγάλη Βρετανία. Μεγάλοι καλλιτέχνες, όπως ο Έλτον Τζον και ο Ντέιβιντ Μπάουι, συνεχίζουν να προσφέρουν τη δουλειά τους και σε βινύλιο. Εραστές του βινυλίου φαίνονται, σύμφωνα με έρευνες, να είναι οι ηλικίες άνω των 30 ετών.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ: iefimerida.gr

Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Χ ρ ό ν ι α Π ο λ λ ά !



Το Blog και τα μέλη του

εύχονται στη Μαίρη

Χ ρ ό ν ι α    Π ο λ λ ά,
Χ ρ ό ν ι α   Κ α λ ά 
κ ι   Ε  υ τ υ χ ι σ μ έ ν α  !!!

Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

2013, η χρονιά των ακραίων καιρικών φαινομένων

Το 2013, χωρίς να είναι η πιο ζεστή χρονιά στην Ιστορία, χαρακτηρίσθηκε από ακραία καιρικά φαινόμενα, όπως ο πρόσφατος τυφώνας Χαϊγιάν, και από άνοδο της στάθμης των θαλασσών σε ύψος ρεκόρ που διαπιστώθηκε το Μάρτιο, ανακοίνωσε σήμερα ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με τους προσωρινά στοιχεία (τα οριστικά θα δοθούν στη δημοσιότητα το Μάρτιο του 2014) που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα από τον Παγκόσμιο Μετεωρολογικό Οργανισμό, μια εξειδικευμένη υπηρεσία του ΟΗΕ, το 2013 είναι μία από τις δέκα πιο ζεστές χρονιές από το 1850, που άρχισαν να τηρούνται αρχεία.

Εξάλλου "η μέση στάθμη της θάλασσας έφθασε σε νέο ρεκόρ το Μάρτιο του 2013", αναφέρουν οι ειδικοί.

Οι εννέα πρώτοι μήνες της χρονιάς βρίσκονται, μαζί με το 2003, στην έβδομη θέση των πιο ζεστών μέχρι σήμερα.

Στις περισσότερες περιοχές σημειώθηκαν θερμοκρασίες ανώτερες του μέσου όρου, ιδιαίτερα στην Αυστραλία, τη βόρεια Βόρεια Αμερική, τη βορειοανατολική Νότια Αμερική, τη Βόρεια Αφρική και ένα μεγάλο μέρος της Ευρασίας.

Η περίοδος Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου 2013 ήταν πιο ζεστή απ' ό,τι η αντίστοιχη του 2011 και του 2012, όταν το κλιματικό φαινόμενο Λα Νίνια είχε ψυχράνει την ατμόσφαιρα.

"Η στάθμη των θαλασσών αυξήθηκε με μέσο ρυθμό 3,2 χιλιοστά το χρόνο (...) ο οποίος βρίσκεται κοντά στο ρυθμό των περίπου 3 χιλιοστών/έτος που παρατηρήθηκε κατά τη δεκαετία 2001-2010 και αντιστοιχεί στο διπλάσιο εκείνου που είχε καταγραφεί τον 20ό αιώνα, ο οποίος ήταν 1,6 χιλιοστό/έτος", προειδοποιούν.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Μετεωρολογικού Οργανισμού Μισέλ Ζαρό, "η στάθμη της θάλασσας θα συνεχίσει να ανεβαίνει επειδή λιώνουν παγετώνες. Πάνω από το 90% της επιπλέον θερμότητας που εκπέμπεται από τα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου απορροφάται από τους ωκεανούς, οι οποίοι θα συνεχίσουν να θερμαίνονται και να διαστέλλονται για εκατοντάδες χρόνια".

Ωστόσο, υπογραμμίζει ο ίδιος, "η παγκόσμια περιεκτικότητα της ατμόσφαιρας σε διοξείδιο του άνθρακα και άλλα αέρια που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έφθασε σε νέα ύψη το 2012 και περιμένουμε να φθάσει και πάλι σε άνευ προηγουμένου επίπεδα το 2013. Αυτό σημαίνει πως προοριζόμαστε για ένα πιο θερμό μέλλον".

Ένα μέλλον πιο θερμό και πιο επικίνδυνο για τους πληθυσμούς.

"Παρόλο που δεν μπορούμε να αποδώσουμε άμεσα τους τροπικούς κυκλώνες στην κλιματική αλλαγή, η άνοδος της στάθμης της θάλασσας καθιστά ήδη πιο ευάλωτους τους πληθυσμούς των παραλίων στα κύματα των καταιγίδων, κάτι που είχε τραγικές συνέπειες στην περίπτωση των Φιλιππινών", εξηγεί ο Ζαρό αναφερόμενος στον τυφώνα Χαϊγιάν.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως αν η σχέση ανάμεσα στην κλιματική αλλαγή και τη συχνότητα των τροπικών κυκλώνων εξακολουθεί να αποτελεί αντικείμενο πολυάριθμων ερευνών, οι ειδικοί ήδη αναμένουν πως η συχνότητα των φαινομένων αυτών θα αυξηθεί.

Η προειδοποίηση αυτή διατυπώνεται ενώ η Πολωνία υποδέχεται αυτή την εβδομάδα τη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή, στη διάρκεια της οποίας 190 κράτη θα συνεχίσουν τις διαπραγματεύσεις τους που θα πρέπει να καταλήξουν, το 2015 στο Παρίσι, σε μια παγκόσμια συμφωνία για τον περιορισμό των εκπομπών των αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου και ευθύνονται για την άνοδο της θερμοκρασίας της ατμόσφαιρας του πλανήτη.

Άλλα ακραία φαινόμενα που σημειώθηκαν φέτος περιλάμβαναν κύματα καύσωνα ρεκόρ στην Αυστραλία και πλημμύρες από το Σουδάν ως την Ευρώπη, ανέφερε ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός. Η Ιαπωνία είχε το πιο θερμό καλοκαίρι στην ιστορία.

Σε αντίθεση, φαινομενικά, με την παγκόσμια τάση, οι θαλάσσιοι πάγοι γύρω από την Ανταρκτική εξαπλώθηκαν σε έκταση ρεκόρ. Όμως ο Παγκόσμιος Μετεωρολογικός Οργανισμός επισημαίνει πως "οι άνεμοι και τα ωκεάνεια ρεύματα έχουν την τάση να απομονώνουν την Ανταρκτική από τα παγκόσμια καιρικά μοντέλα, διατηρώντας την ψυχρή". 


Αιμιλία Μιχάλαρου


ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΟ: ΣΚΑΪ

Τρίτη 19 Νοεμβρίου 2013

Πώς να προστατευτείτε από τις υποκλοπές κωδικών της πιστωτικής σας κάρτας στο Διαδίκτυο- Τι συμβουλεύει η Microsoft [λίστα]

Διαστάσεις επιδημίας τείνει να λάβει τον τελευταίο καιρό το phising, ή αλλιώς, οι υποκλοπές των κωδικών της πιστωτικής κάρτας και του e-banking, με αρκετούς επιτήδειους να προσπαθούν να παραπλανήσουν τους κατόχους τους για να τους «φεσώσουν».

Σε πλείστες όσες  περιπτώσεις, αρκετοί χρήστες του Διαδικτύου, βρίσκουν e-mail δήθεν από χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, τα οποία τους ζητούν να τους αποστείλουν τον αριθμό της πιστωτικής τους κάρτας, προκειμένου να επαληθεύσουν τα στοιχεία τους. Στην πραγματικότητα, όμως, αυτό που κάνουν είναι να αποσπούν τον κωδικό και να πραγματοποιούν αρκετές συναλλαγές ή να «σηκώνουν» το υπόλοιπο του τραπεζικού λογαριασμού του θύματος, αναφέρουν τα Νέα.

Πως θα αμυνθείτε στις ψηφιακές απάτες
Η άμυνα απέναντι στους επιτήδειους οι οποίοι προσπαθούν να «ψαρέψουν» κωδικούς δεν απαιτεί αποκλειστικά γνώσεις υπολογιστή, αλλά κυρίως κοινή λογική. 

Ακολουθούν μερικές συμβουλές της Microsoft:
  • Να ενημερώνετε συνέχεια το λογισμικό του υπολογιστή σας συμπεριλαμβανομένου του web browser χρησιμοποιώντας εμπιστευτικές ενημερώσεις
  • Να χρησιμοποιείτε firewall, λογισμικά antivirus, antispam και antispyware
  • Να αποφεύγετε τις απόπειρες υποκλοπής στοιχείων και το κακόβουλο λογισμικό
  • Προστατευτείτε από τις νεοεμφανιζόμενες απειλές. Οι επιθέσεις Cross- site Scripting συνιστούν μια από τις ολοένα και πιο εξελιγμένες μεθόδους που χρησιμοποιούνται παράνομα στο Διαδίκυτο.
  • Εντοπίστε παραπλανητικές διευθύνσεις στον ιστό και αποφύγετε τες.
  • Οταν χρησιμοποιείτε έναν δημόσιο υπολογιστή για να ελέγξετε τα e-mail σας ή για να πραγματοποιήσετε μια αγορά μέσω ενός υπολογιστή που χρησιμοποιείται από τρίτους, μην επιτρέπετε την καταγραφή του ιστορικού πλοήγησης (browsing history) των cookies και άλλων πληροφοριών που σας αφορούν.
  • Βεβαιωθείτε ότι οι ιστοσελίδες πληρωμών (payment web sites) χρησιμοποιούν τεχνολογία κρυπτογράφησης αναζητώντας τα ακόλουθα στοιχεία:
  1. Ενα «s» μετά το http στη διεύθυνση ιστού θα πρέπει να εμφανίζεται ως https
  2. Ενα μικροσκοπικό κλειστό λουκέτο στη γραμμή διεύθυνσης ή στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου
  3. Μια πράσινη γραμμή διεύθυνσης
Αναδημοσίευση από το: iefimerida.gr

Δευτέρα 18 Νοεμβρίου 2013

Αντιβιοτικά: ενημέρωση και ορθή χρήση.


Η 18η Νοεμβρίου κάθε έτους έχει καθιερωθεί από το 2008 ως Ευρωπαϊκή Ημέρα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για την Ορθολογική Χρήση των Αντιβιοτικών (European Awareness Antibiotic Day - EAAD).

Οι δραστηριότητες της Ευρωπαϊκής Ημέρας στοχεύουν στο να προαχθεί η ευαισθητοποίηση των ιατρών που συνταγογραφούν τααντιβιοτικά αλλά και των πολιτών που είναι οι «καταναλωτές» των αντιβιοτικών.

Τα τελευταία χρόνια σχεδόν σε όλες τις χώρες καταγράφεται μικρότερη ή μεγαλύτερη αύξηση των λοιμώξεων από μικρόβια ανθεκτικά στα αντιβιοτικά. Η μικροβιακή αντοχή αποτελεί διεθνώς πια σημαντικό πρόβλημα Δημόσιας Υγείας, με την Ελλάδα να συγκαταλέγεται στις χώρες με τα υψηλότερα επίπεδα αντοχής στην Ευρώπη. Οι λοιμώξεις από μικρόβια ανθεκτικά σε όλες τις διαθέσιμες ομάδες των αντιβιοτικών αποτελεί καθημερινή πραγματικότητα στα ελληνικά νοσοκομεία.

Η ανάπτυξη όμως και εξάπλωση της μικροβιακής αντοχής συνδέεται άμεσα με την υπερβολική χρήση των αντιβιοτικών, τόσο στο νοσοκομειακό χώρο όσο και στην κοινότητα. Η χώρα μας από το 2004, δυστυχώς, έχει τα υψηλότερα ποσοστά εξωνοσοκομειακής κατανάλωσης αντιβιοτικών μεταξύ των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν και μετά το 2010 καταγράφεται μικρή μείωση, που η εξέλιξή της στο άμεσο μέλλον έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Για τους παραπάνω λόγους η ενημέρωση της κοινότητας και των πολιτών είναι επιβεβλημένη περισσότερο από ποτέ, ώστε να μην καταφεύγουν στη λήψη αντιβιοτικών με δική τους πρωτοβουλία ή μετά από προτροπή τρίτων ατόμων.

Θα πρέπει να γίνει συνείδηση ότι η χορήγηση αντιβιοτικών προαπαιτεί την ιατρική συμβουλή και συνταγή. Αναγκαία είναι όμως και η ευαισθητοποίηση των ιατρών ώστε να μη συνταγογραφούν αντιβιοτικά και μάλιστα «ισχυρά» όταν δεν τεκμηριώνεται η χορήγησή τους. Είναι ακόμη σημαντικό η επιλογή των αντιβιοτικών να γίνεται για το κατάλληλο χρονικό διάστημα και να καθοδηγείται, όταν είναι εφικτό, από τον εργαστηριακό έλεγχο της ευαισθησίας του μικροβίου στα αντιβιοτικά (αντιβιόγραμμα).

Στην κατεύθυνση της ορθολογικής χρήσης των αντιβιοτικών μπορούν να βοηθήσουν τα ιατρικά πρωτόκολλα, τα οποία καθοδηγούν την ενδεικνυόμενη χορήγηση των αντιβιοτικών. Είναι επίσης χρήσιμο να θυμίζουμε ότι σε πολλές περιπτώσεις «παλιά»αντιβιοτικά μπορεί να είναι εξίσου ή πιο αποτελεσματικά από «καινούργια», που πρέπει να τα χορηγούμε με περίσκεψη για να τα διαφυλάξουμε από την πρόκληση αντοχής.

Τσακρής Αθανάσιος  
(  Ο κ. Αθανάσιος Τσακρής είναι καθηγητής Μικροβιολογίας στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών  )

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:  ΤΟ ΒΗΜΑ

Κυριακή 17 Νοεμβρίου 2013

Σουβλάκι, το εθνικό φαγητό των Ελλήνων που «νίκησε» ακόμα και τη Louis Vuitton.

Εκτενές σφιέρωμα στο παραδοσιακό –και αγαπημένο- φαγητό των Ελλήνων, το σουβλάκι, κάνει  η Wall Street Journal. 

Όπως αναφέρει, παρά την οικονομική κρίση τα σουβλατζίδικα ξεφυτρώνουν το ένα μετά το άλλο, καθώς «όταν τα πράγματα γίνονται δύσκολα, οι Ελληνες παίρνουν σουβλάκι».

«Οτι είναι το hot dog για τους Νεοϋορκέζους, είναι και το σουβλάκι -ψητό κρέας γνωστός και ως γύρος η κεμπάμπ- για τους Αθηναίους. Το τέλειο αυτό ελληνικό σνακ έχει μόνιμη παρουσία στην κουζίνα της χώρας από τα αρχαία χρόνια. Όμηρος αναφέρεται στο σουβλάκι στην Ιλιάδα και την Οδύσσεια. Όπως και ο Αριστοτέλης στα γραπτά του, υπάρχουν αρχαιολογικά ευρήματα τα οποία επισημαίνουν πως τα σταντ με τα σουβλάκια μπορεί να υπήρχαν και να δούλευαν περίπου για 3.500 χρόνια» γράφει το άρθρο. «Πρόσφατα, υπάρχει μια αναγέννηση στο σουβλάκι στην Ελλάδα. Αν και είναι δύσκολο να βρεθούν επίσημα στατιστικά στοιχεία, εκατοντάδες σουβλατζίδικα άνοιξαν τα τελευταία χρόνια, τη στιγμή που διεθνείς αλυσίδες όπως τα McDonalds κλείνουν καταστήματα. Το σουβλάκι είναι τόσο δημοφιλές στην χώρα εξαιτίας της ελληνικής ψυχοσύνθεσης. Η μόδα έχει γίνει φαινόμενο που αφορά την κουλτούρα, εμπνέει την παραδοσιακή μουσική, τα εμπορεύματα από μπλουζάκια μέχρι παιχνίδια. Υπάρχει ακόμη και ένα επιτραπέζιο για παιδιά το Souvlaki Wars. Το σουβλάκι έχει και μια σελίδα στο facebook με περισσότερα από 15.000 likes, αλλά και μια ιστοσελίδα η οποία συνδέει τους πεινασμένους με τα σουβλατζίδικα, το Thelosouvlaki.gr».



Στη συνέχεια, η Wall Street Journal αναφέρεται και στις νέες τεχνικές που χρησιμοποιούν οι σεφ στο σουβλάκι, όπως γαρίδα ή ξιφία, αλλά και η πίτα από καλαμπόκι. «Κάποιοι λένε ότι είναι ένας καινούργιος καταναλωτικός πατριωτισμός, ο οποίος ήρθε λόγω της οικονομικής κρίσης, καθώς οι Έλληνες ανακαλύπτουν εκ νέου το αγαπημένο τους ελληνικό φαγητό και γυρνούν τις μύτες τους στο ξενόφερτο φαγητό όπως τα χάμπουργκερ και το σούσι. Άλλοι λένε ότι οικονομικό το θέμα: το σουβλάκι είναι πολύ φθηνό, κοστίζοντας γενικά 2 ευρώ ή λιγότερο. Άλλοι πάλι λένε ότι το σουβλάκι, σερβιρισμένο με ντομάτες, τηγανητές πατάτες κρεμμύδια και τζατζίκι είναι το ιδανικό γρήγορο φαγητό. Αυτό που είναι ξεκάθαρο, είναι ότι γέροι και νέοι, πλούσιοι και φτωχοί Έλληνες τρελαίνονται για σουβλάκι αυτές τις ημέρες και παρά την οικονομική κρίση, καθώς συνεχίζουν να τρώνε έξω με τους φίλους τους. Ως αποτέλεσμα, αρκετοί  Έλληνες προσπαθούν να επενδύσουν στην ανάγκη των Ελλήνων να κοινωνικοποιούνται μέσω του φαγητού, ακόμη και εάν δεν έχουν πολλά χρήματα».

Ωστόσο, γράφει η WSJ, «δεν είναι όλοι χαρούμενοι με την ξαφνική αύξηση των σουβλατζίδικων. Οι μικρέμποροι στο πολυτελές βόρειο προάστιο της Κηφισιάς αντιδρούν λέγοντας πως αμαυρώνουν την λάμψη της γειτονιάς. Πέρυσι, όταν η Louis Vuitton ανακοίνωσε πως κλείνει το κατάστημα της στην Κηφισιά, πολλοί καταστηματάρχες αλλά και τα τοπικά ΜΜΕ θεώρησαν υπεύθυνη την αύξηση των σουβλατζίδικων, αν και η εταιρεία επίσημα το αρνήθηκε». Το άρθρο τελειώνει με αναφορά στην «κόντρα» παλιών και νέων ιδιοκτητών σουβλατζίδικων. «Οι περισσότεροι νέοι θέλουν να γίνουν πλούσιοι γρήγορα. Θα έπρεπε να χτίζουν την επιχείρησή τους βήμα-βήμα» δηλώνει ο γνωστός Σπύρος Μπαϊρακτάρης.

Σάββατο 16 Νοεμβρίου 2013

Ο κωδικός PIN σε smartphone μπορεί να αποκαλυφθεί.

Ένα βασικό χαρακτηριστικό ασφαλείας που έχουν οι συσκευές κινητών τηλεφώνων είναι το PIN, ο μυστικός κωδικός εισόδου. Ωστόσο, μια νέα έρευνα έρχεται να αποκαλύψει ότι προσωπικός κωδικός σε συσκευές smartphone μπορεί να αποκαλυφθεί μέσω της κάμερας και του μικροφώνου της συσκευής.

Χρησιμοποιώντας ένα πρόγραμμα που ονομάζεται PIN Skimmer, μια ομάδα ερευνητών από το πανεπιστήμιο του Cambridge βρήκε ότι οι κωδικοί που εισάγονται σε οθόνη αφής που εμφανίζει αριθμητικό πληκτρολόγιο, μπορούν να υποκλαπούν!

Το λογισμικό «βλέπει» το χρήστη μέσω της κάμερας και «ακούει» τον ήχο των εικονικών πλήκτρων μέσω του μικροφώνου, την ώρα που ο χρήστης εισάγει τον κωδικό. Η κάμερα στη συνέχεια, υπολογίζει τον προσανατολισμό του τηλεφώνου και «το συσχετίζει με τη θέση του ψηφίου που πληκτρολογεί ο χρήστης».

Οι δοκιμές πραγματοποιήθηκαν σε συσκευές Google Nexus-S και Samsung Galaxy S3.

Το πρόγραμμα κατόρθωσε να εντοπίσει σωστά τετραψήφια PIN σε ποσοστό άνω του 50% μετά από πέντε επιτυχημένες εισόδους του χρήστη. Το ποσοστό για οκταψήφιους κωδικούς έφτασε το 60% μετά από 10 εισαγωγές.

«Αποδείξαμε ότι η κάμερα μπορεί να λειτουργήσει κατασκοπευτικά για τον χρήστη» τονίζουν οι καθηγητές Ρος Άντερσον και Λορέν Σιμόν, επικεφαλής της σχετικής μελέτης.

«Με το πρόγραμμα παρακολουθούμε πώς το πρόσωπο του κάθε χρήστη αντιδρά στους αντίστοιχους ήχους των πλήκτρων καθώς εισάγει το PIN του και μπορούμε, τελικώς, να καταγράψουμε το μυστικό κωδικό του» υπογραμμίζει ο κ. Άντερσον, καθηγητής μηχανικής στο Κέιμπριτζ. «Μας εντυπωσίασε το πόσο ακριβή ήταν τα αποτελέσματα της έρευνας» προσθέτει.

ΠΗΓΗ: techit.gr


Αναδημοσίευση από το: Real.gr

Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Φυσικές καταστροφές: Τα χειρότερα έπονται !

Η πρώτη φυσική καταστροφή που μπορεί να έχει πάνω από ένα εκατομμύριο θύματα θα μπορούσε να συμβεί μέσα σε λίγα χρόνια.


 Κανένας τυφώνας, πλημμύρα ή ξηρασία οπουδήποτε στον κόσμο δεν μπορεί να κατηγορηθεί για την υπερθέρμανση του πλανήτη, αλλά η αδυσώπητη άνοδος της παγκόσμιας θερμοκρασίας είναι ένας δείκτης ότι τα χειρότερα έπονται. Κυκλώνες, τυφώνες και τυφώνες είναι φαινόμενα που εξαρτώνται από τη θερμοκρασία. Γίνονται όλο και πιο επικίνδυνα, καθώς οι θερμοκρασίες της θάλασσας ανεβαίνουν. Καθώς η μέση παγκόσμια θερμοκρασία αυξάνεται, το ίδιο συμβαίνει και με την πιθανότητα ολοένα και περισσότερο ακραίας θερμοκρασίας τοπικά. Το ίδιο και η εξάτμιση και με η ικανότητα του αέρα να μεταφέρει  όλο και μεγαλύτερες ποσότητες υδρατμών. Έτσι, το μάθημα του τυφώνα Χαϊγιάν που έπληξε τις Φιλιππίνες με απαράμιλλη μανία την Παρασκευή, είναι ότι θα έρθουν κι άλλα, με περισσότερους θανάτους, περισσότερη καταστροφή, πιο διαλυμένες οικονομίες.

 Αυτό θα ήταν αλήθεια ακόμη και χωρίς την υπερθέρμανση του πλανήτη. Το ποσοστό 
αύξησης του πληθυσμού μπορεί να μειώθηκε, αλλά κάθε 60 λεπτά υπάρχουν επιπλέον 8.000 άτομα στον κόσμο: περίπου 75 εκατομμύρια κάθε χρόνο. Τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται στον αναπτυσσόμενο κόσμο και δεδομένου ότι τόσο μεγάλο μέρος του αναπτυσσόμενου κόσμου είναι μέσα και γύρω από τους τροπικούς, όπου οι κυκλώνες είναι ένας εποχιακός κίνδυνος, αυτό σημαίνει ότι θα υπάρχουν περισσότερα πιθανά θύματα στην πορεία, σε κάθε καταστροφή που σχετίζεται με το κλίμα. 

Για πρώτη φορά στην ανθρώπινη ιστορία, οι περισσότεροι άνθρωποι συγκεντρώνονται στις πόλεις και δεν είναι διασκορπισμένοι στην ύπαιθρο, ενώ η συγκέντρωση αυτή αναμένεται να συνεχιστεί μέχρι σχεδόν τα δύο τρίτα όλης της ανθρωπότητας να ζει στις πόλεις. Αυτό σημαίνει ότι κάθε τυφώνας που χτυπά μια αστική περιοχή θα βρίσκει περισσότερους ανθρώπους στο δρόμο του.

Αλλά περισσότερο από 2 δισεκατομμύρια άνθρωποι πρέπει να επιβιώσουν με εισόδημα που δεν υπερβαίνει το 2 δολάρια την ημέρα  και αυτοί επίσης συνωστίζονται σε πόλεις μέσα και κοντά στους τροπικούς. Αυτοί οι άνθρωποι είναι πιο πιθανό να ζουν σε ακατάλληλες συνθήκες στέγασης, κάποιες από τις οποίες κατασκεύασαν ξεδιάντροπα και πρόχειρα άπληστοι ιδιοκτήτες και οι οποίες εγκρίθηκαν από διεφθαρμένους αρχές, ή σε παραγκουπόλεις σε ασταθείς ή περιθωριακές εκτάσεις που κινδυνεύουν από πλημμύρες και κατολίσθηση κάθε φορά που ανοίγουν οι ουρανοί. Τα σχολεία που κατασκευάζονται για τα παιδιά τους, ενδέχεται να καταρρεύσουν σε σεισμό ή κυκλώνα, τα νοσοκομεία που διαθέτουν είναι πιθανό να γίνουν ερείπια, μαζί με τα σπίτια τους.

Η κυβέρνηση των Φιλιππίνων, με μια μακρά και σκληρή εμπειρία στους τυφώνες, είχε μια ολοκληρωμένη στρατηγική καταστροφών, επαρκή προειδοποίηση και ήξερε τι να περιμένει. Το δεύτερο δίδαγμα από τον Χαϊγιάν είναι ότι ακόμη και εκείνοι που είναι έτοιμοι για τις κακές καιρικές συνθήκες μπορεί να χτυπηθούν από κάτι ακόμα χειρότερο. 

Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι, αργά ή γρήγορα, κάποια απαράμιλλη καταστροφή θα φτάσει με μια ελάχιστη ή χωρίς καμία προειδοποίηση σε κάποια πολυσύχναστη πόλη, που θα διοικείται από μια τυφλή αρχή σε μια χώρα που θα διοικείται από μια διεφθαρμένη ή βάναυση ολιγαρχία. Θα μπορούσε να είναι η πρώτη καταστροφή που θα σκοτώσει πάνω από ένα εκατομμύριο ανθρώπους και θα μπορούσε να συμβεί εντός των προσεχών ετών. Μπορεί να υπάρχουν και χειρότερα και όχι μόνο εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής.

theguardian

ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ: ΑΝΤΙΝΕWS

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Έλεγαν ότι δεν μπορούσε να γίνει: Αόρατο κράνος ποδηλάτου!

Δυο φίλες ανέπτυξαν μια αρκετά επαναστατική λύση που προσφέρει πλήρη προστασία στο κεφάλι σας, χωρίς να στερείστε την πολύτιμη αίσθηση ελευθερίας φορώντας κράνος. Το βίντεο αποκαλύπτει την έξυπνη -και αποτελεσματική- λύση.

Άραγε τι πραγματικά χαλάει την απόλαυση να κάνεις ποδήλατο (εκτός από το πεντάλ); Τα κράνη ποδηλάτου. Σίγουρα, προστατεύουν το κρανίο σου -και το πολύτιμο περιεχόμενό του- αλλά το τίμημα είναι ότι χάνεται η αίσθηση της ελευθερίας, η αίσθηση του ανέμου να χαϊδεύει τα μαλλιά σου, και εδώ που τα λέμε δεν είναι και άνετα. Στο πλαίσιο αυτό, δυο σουηδές φίλες αποφάσισαν να δημιουργήσουν ένα αόρατο κράνος για τους ποδηλατιστές, κουρασμένες από τα άσχημα, σκληρά, και άβολα κράνη, που μοιάζουν σαν πλαστικό κέλυφος χελώνας στα κεφάλια τους.

Έτσι, οι δυο φίλες από τη Σουηδία ανέπτυξαν μια αρκετά επαναστατική λύση που προσφέρει πλήρη προστασία στο κεφάλι σας, χωρίς όμως να στερείστε την πολύτιμη αίσθηση ελευθερίας φορώντας κράνος. Μάλιστα, για την υλοποίησή της στράφηκαν σε ενδιαφερόμενους επενδυτές συγκεντρώνοντας κεφάλαιο 10 εκατ. δολαρίων και συστήνοντας μια εταιρεία!

Οι περισσότεροι έλεγαν ότι το αόρατο κράνος δεν μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, ωστόσο το βίντεο αποκαλύπτει την έξυπνη -και αποτελεσματική- λύση που η υλοποίησή της αντλεί ιδέες από μια σειρά από τεχνολογίες που είναι πλέον καλά εδραιωμένες και γνωστές.

Ανεξαρτήτως αν η άποψή των δυο γυναικών ότι τα αυτοκίνητα στο μέλλον θα “έχουν φύγει από την κυκλοφορία” είναι σωστή, οι δυο Σουηδές έκαναν μια αρκετά εντυπωσιακή δουλειά με την επινόηση και τη σχεδίαση του αόρατου κράτους, και δεν μένει παρά να ευχηθούμε η παραγωγή του να γίνει όσο μαζικότερη είναι δυνατόν!

Για το σάιτ της εταιρείας πατήστε ΕΔΩ  ( κατά προτίμηση αφότου δείτε το βίντεο  - ΕΔΩ -  για να μην αποκαλυφθεί το "μυστικό" )


ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ: ΣΚΑΪ

Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Άτρωτο» λογισμικό εντοπισμού κλεμμένων κινητών!

 Λονδίνο 

Ονομάζεται LoJack και αποτελεί τον απόλυτο «φύλακα-άγγελο» κινητών τηλεφώνων, καθώς σε περίπτωση κλοπής τους εντοπίζει εξ αποστάσεως τις συσκευές, επιτρέποντας στον ιδιοκτήτη το κλείδωμά τους ή τη διαγραφή ευαίσθητων δεδομένων, ενώ το ίδιο το λογισμικό δεν διαγράφεται με τίποτα, ακόμα και αν ο κλέφτης προσπαθήσει να επαναφέρει τα κινητά στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις.

Σύμφωνα με τους επινοητές του «άτρωτου» λογισμικού προστασίας από την εταιρεία Absolute Software – η οποία ειδικεύεται σε παρόμοια αντικλεπτικά συστήματα για οχήματα και φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές - η κλοπή κινητών έχει λάβει διαστάσεις «πανδημίας». Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των βρετανικών αρχών, μόνο στο Λονδίνο ημερησίως, περίπου 300 κινητά τηλέφωνα κάνουν «φτερά».
«Με τη βοήθεια του συγκεκριμένου “επίμονου” λογισμικού, ο ιδιοκτήτης μπορεί να ενεργοποιήσει τον “διακόπτη του θανάτου”, εντοπίζοντας τους κλέφτες και συγκεντρώνοντας έτσι όλα τα απαραίτητα ενοχοποιητικά για εκείνους στοιχεία» εξηγεί οΜαρκ Γκρέις από την Absolute Software.
Το λογισμικό βρίσκεται εγκατεστημένο σε κάποια κινητά τύπου Android, όπως π.χ. τις νέες συσκευές της Samsung, Galaxy S4 και Galaxy Tab 3.
Πώς λειτουργεί το λογισμικό-«αστυφύλακας»
Πρόσφατη κλοπή κινητού, στη Μινεάπολη, στις ΗΠΑ, δείχνει τον ακριβή μηχανισμό λειτουργίας του LoJack. Συγκεκριμένα, ένας άνδρας δήλωσε στην Absolute Software και στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του, την κλοπή του καινούργιου του Samsung Galaxy S4. 
Μέσα από μια σειρά εργαλείων ταυτοποίησης, η εταιρεία προχώρησε στην ανάλυση γραπτών μηνυμάτων, email και άλλων αρχείων (π.χ. φωτογραφίες κτλ.) και κατάφερε να αναγνωρίσει τον χρήστη της συσκευής. Στη συνέχεια η εταιρεία εντόπισε την διεύθυνση κατοικίας του δράστη και η αστυνομία ανέλαβε τη συνέχεια, με αποτέλεσμα η συσκευή να επιστρέψει στα χέρια του νόμιμου κατόχου της.
Η ετήσια συνδρομή στην «άγρυπνη» υπηρεσία του LoJack, ξεκινάει από 36 ευρώ.

Το άρθρο αναδημοσιεύεται από:  ΤΟ ΒΗΜΑ / science

ΣΧΟΛΙΟ: 

Είναι γεγονός ότι η Samsung είναι πίσω στον τομέα  εντοπισμού των κινητών, τουλάχιστον σύμφωνα με τις δοκιμές μας ...

Τρίτη 12 Νοεμβρίου 2013

Περισσότεροι οι χρήστες φέτος που «άλλαξαν» από Android σε iPhone !!!

Σε μια νέα έρευνα της Consumer Intelligence Research Partners (CIRP) βασισμένη σε συνεντεύξεις 400 ατόμων που αγόρασαν τα νέα iPhone 5s και iPhone 5c, έδειξε πως ένα μεγάλο ποσοστό των αγοραστών αυτών, προέρχεται από το Android, με το ποσοστό αυτό να είναι μεγαλύτερο από το αντίστοιχο περσινό, με την κυκλοφορία του iPhone 5.

Πιο συγκεκριμένα, όταν κυκλοφόρησε το iPhone 5 το 2012, το 16% των αγοραστών προερχόταν από συσκευή Android, σε αντίθεση με φέτος που το ποσοστό αυτό αυξήθηκε κατά 20%, δείχνοντας πως η Apple πούλησε αρκετά περισσότερες συσκευές φέτος. Επιπλέον, η έρευνα έδειξε πως αυξήθηκαν οι χρήστες που διάλεξαν σαν πρώτο τους κινητό να αγοράσουν iPhone, και πως η παγκόσμια αγορά των κινητών τηλεφώνων διευρύνεται συνεχώς.

Στον αντίποδα, παρατηρείται μείωση στους αγοραστές iPhone που μετακινήθηκαν από κάποιο άλλο βασικό κινητό ή ακόμα και από blackberry αλλά και από άλλο smartphone διαφορετικής πλατφόρμας, κυρίως επειδή υπάρχουν ακόμα λιγότεροι χρήστες κινητών τηλεφώνων που είχαν στην κατοχή τους κινητό που δε θεωρείται smartphone. Επιπλέον, σύμφωνα με τον Mike Levin, συνιδρυτή του CIRP, επειδή η κατηγορία των χρηστών που έχουν απλά κινητά τηλέφωνα μειώνεται, είχε σα συνέπεια ένα μικρότερο ποσοστό αγοραστώνiPhone να έρθει από κάποιο άλλο τύπο τηλεφώνου, σε σύγκριση με το 2012 που το ποσοστό αυτό ήταν μεγαλύτερο.

Αυξημένο ήταν επιπλέον το ποσοστό των χρηστών που αγόρασαν τα νέα iPhone, ενώ οι ίδιοι είναι ήδη χρήστες iPhone, με το ποσοστό αυτό να ανέρχεται στο 65%, με το αντίστοιχο ποσοστό για το 2012 να είναι στο 55%. Η αύξηση αυτή μπορεί να κριθεί λογική, σύμφωνα με την έρευνα, μιας και η Apple αύξησε το μερίδιο αγοράς της, και η ικανοποίηση των πελατών παραμένει ακόμα σε υψηλά επίπεδα. Και ενώ η αύξηση αυτή ανέρχεται στο 18% σε σχέση με το 2012, το ποσοστό των νέων αγοραστών iPhone προερχόμενοι απο την πλατφόρμα του Android, ανέρχεται στο 25%.

Στην ίδια έρευνα, σημειώθηκε πως μεγαλύτερο είναι το ποσοστό των Android χρηστών που στράφηκαν προς τα iPhone, σε σύγκριση με το ποσοστό των iPhone κατόχων που μετακινήθηκαν προς το Android. Συγκεκριμένα, σχετικά με την Apple και τη Samsung, οι αγοραστές των iPhone προέρχονται κυρίως από κάποια Blackberry συσκευή, ενώ οι αγοραστές Samsung συσκευών προέρχονται από χρήστες HTC και Nokia. Επιπλέον, αναφέρθηκε πως στα κινητά της Apple στράφηκε το 20% των χρηστών που ήταν κάτοχοι Samsung συσκευών, με το ποσοστό που έκανε την αντίστροφη “διαδρομή”, από iPhone σε Samsung, να είναι στο 7% των χρηστών.
Όσον αφορά το ηλικιακό κοινό των πελατών της Apple και της Samsung, αυτό ανέρχεται σε άτομα ηλικίας 18-24 και 25-34 χρονών για την Apple, ενώ για τη Samsung, η ηλικία των αγοραστών να είναι ανάμεσα στα 35-54 έτη και πολύ περισσότερο σε μεγαλύτερες ηλικίες της τάξης των 55 με 64 ετών και σε πελάτες με χαμηλότερα εισοδήματα.
Παρατηρούμε πως πολλά στοιχεία και συμπεράσματα προκύπτουν από αυτή την έρευνα αλλά δεν πρέπει να παραλείψουμε το γεγονός πως η Apple στρέφεται μόνο στην κατηγορία των high end κινητών και όχι σε αυτά των μαζικών αγορών, σε αντίθεση με τη Samsung που τα κυριότερα έσοδά της προέρχονται από τις πωλήσεις σε αυτές τις αγορές.

ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΑΠΟ:  Techblog.gr