Υλικά:
1 λίτρο γάλα2 ξυλάκια κανέλας
ξύσμα από 1/2 λεμόνι, κατά προτίμηση ακέρωτο και βιολογικό
6 κρόκοι αυγών, κατά προτίμηση βιολογικών
50 γρ. κορν φλάουρ
200 γρ. ζάχαρη+επιπλέον για την επιφάνεια
Διαδικασία:
Βάζουμε σε μια μικρή κατσαρόλα τα 900 ml από το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και τα ξυλάκια κανέλας. Μόλις αρχίσει το γάλα να βράζει, κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφαιρούμε την κανέλα.
Ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το κορν φλάουρ. Προσθέτουμε τους κρόκους και το υπόλοιπο γάλα, ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε λίγο από το ζεστό γάλα, ανακατεύουμε ξανά και ρίχνουμε το μείγμα στην κατσαρόλα.
Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε συνεχώς έως ότου η κρέμα δέσει.
Γεμίζουμε 6 ατομικά πυρίμαχα μπολ και αφήνουμε την κρέμα να κρυώσει. Πριν σερβίρουμε, πασπαλίζουμε την επιφάνεια με ζάχαρη.
Βάζουμε τα μπολ σε πολύ δυνατό γκριλ (ή, αν έχουμε, χρησιμοποιούμε φλόγιστρο), ώστε να «καεί» η ζάχαρη και να κάνει κρούστα.
ΥΛΙΚΑ:
250 γρ. νερό, 15 γρ. ζάχαρη, 1 πρέζα αλάτι, 175 γρ. αλεύρι, 1 αβγό, λάδι για τηγάνισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Μέσα σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και ρίχνουμε το αλεύρι καθώς ανακατεύουμε με μία ξύλινη κουτάλα. Πρέπει να ανακατεύουμε δυνατά για να μη δημιουργηθούν γρομπαλάκια. Αφού σχηματιστεί μια μαλακιά ζύμη, και εκτός φωτιάς, ρίχνουμε το αβγό και ανακατεύουμε δυνατά. Συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί πολύ καλά το μείγμα και να αποκτήσουμε μια ζύμη ούτε πολύ ζουμερή ούτε πολύ σφιχτή. Την τοποθετούμε σε ένα κορνέ με κατσαρή άκρη.
Ζεσταίνουμε το λάδι μέχρι να φτάσει στους 190 C, κόβουμε churros στα 7 εκ. μάκρος και τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά γυρίζοντας και από τις δύο πλευρές.
Στη συνέχεια τα τοποθετούμε πάνω σε χαρτί κουζίνας. Τα σερβίρουμε είτε με παχύρευστη ζεστή σοκολάτα είτε, πιο απλά, βουτηγμενα σε μείγμα κανελας και ζάχαρης.
Προτείνω το Σάββατο να τα δοκιμάσουμε !!!
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει και DVD: Don Kikhot !!!
ΑπάντησηΔιαγραφή