Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Φωτογραφικό άλμπουμ από τους Rolling Stones για τη «χρυσή» τους επέτειο


Φωτογραφικό άλμπουμ από τους Rolling Stones για τη «χρυσή» τους επέτειοΤο άλμπουμ με τίτλο «The Rolling Stones: 50» θα βγει στις προθήκες των καταστημάτων στις 12 Ιουλίου, ακριβώς 50 χρόνια μετά το συναυλιακό ντεμπούτο της μπάντας στο Marquee Club στην Oxford Street του Λονδίνου.  Το βιβλίο, εκδόσεων Thames & Hudson στη Βρετανία, είναι μέρος των εορτασμών της 50ης επετείου των Stones, μιας από τις μεγαλύτερες rock μπάντες όλων των εποχών, αλλά εκείνο που απασχολεί περισσότερο τους οπαδούς είναι το κατά πόσο θα υπάρξει σχετική παγκόσμια περιοδεία.
Μολονότι μέλη της μπάντας έχουν αναφερθεί σε ενδεχόμενη περιοδεία ως σοβαρή πιθανότητα, καμία επίσημη ανακοίνωση δεν υπάρχει μέχρι στιγμής και υπάρχουν σοβαρά ερωτηματικά για την κατάσταση των σχέσεων μεταξύ του frotnman Mick Jagger και του κιθαρίστα και βασικού συνθέτη Keith Richards.
Τα πράγματα είναι τεταμένα, σύμφωνα τουλάχιστον με τον μουσικό Τύπο, μετά τις όχι και τόσο κολακευτικές για τον Jagger επισημάνσεις του Richards στο βιβλίο απομνημονευμάτων του, που εκδόθηκε το 2010, με τίτλο «Life».
Το νέο φωτο-άλμπουμ θα περιλαμβάνει 700 φωτογραφικές απεικονίσεις των Stones, 300 από τις οποίες έγχρωμες και πολλές παρμένες από το αρχείο της Daily Mirror (γνωστού αγγλικού tabloid), που είναι και το μεγαλύτερο αρχείο φωτογραφιών των Rolling Stones σε σχέση με οποιαδήποτε άλλη εφημερίδα.
«Είναι μια ιστορία 50 καταπληκτικών χρόνων» λένε οι Jagger, Richards, ο έτερος κιθαρίστας Ronnie Wood και ο drummer Charlie Watts σε κοινή τους δήλωση.
«Ξεκινήσαμε σαν μια μικρή blues μπάντα για μικρά clubs και φτάσαμε να γεμίζουμε τα μεγαλύτερα στάδια στον κόσμο με shows που κανείς μας δε θα μπορούσε να φανταστεί τόσα χρόνια πριν. Το υλικό το έχουμε επιμεληθεί οι ίδιοι και περιλαμβάνει ό,τι καλύτερο υπάρχει από αρχειακό υλικό», συμπληρώνουν.
Η φωτογραφική αυτοβιογραφία, που θα περιλαμβάνει επίσης και σχόλια της μπάντας, περιλαμβάνει και υλικό από sessions με τον Philip Townsend, τον φωτογράφο της πρώτης φωτογράφησης που πραγματοποίησε ποτέ η μπάντα.
Το 352 σελίδων άλμπουμ, με σκληρό εξώφυλλο, αναμένεται να τιμάται στα 35,8 ευρώ (29,95 λίρες) στη Βρετανία.

Το άρθρο είναι από:  http://gr.news.yahoo.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου