Το γνωστό site Huffington Post γράφει για τις 16 τροφές, που κάνουν τους Έλληνες αξιοζήλευτους στην οικουμένη. «Υπάρχουν πολλά πράγματα, για να ευχαριστήσουμε τους Έλληνες στη σύγχρονη κοινωνία», γράφει.
Η φιλοσοφία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες και η δημοκρατία είναι μερικά από αυτά. «Σαφώς, οφείλουμε πολλά για το ποιοι είμαστε, στην Ελλάδα. Είμαστε ευγνώμονες για όλα αυτά, αλλά πάνω απ 'όλα είμαστε ευγνώμονες για τη φέτα», γράφει το άρθρο, απαριθμώντας στη συνέχεια ποιες είναι οι 16 τροφές που κάνουν την ελληνική διατροφή μοναδική –σε σχέση με τη γεύση αλλά και την υγεία.
Πρώτα απ’ όλα το ψητό τυρί –ελληνιστί σαγανάκι: «ένα κίτρινο τυρί - συνήθως γραβιέρα - που έχει ένα υψηλό σημείο τήξης, έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί τηγανητό». Ο ελληνικός φραπέ: «τα Starbucks δεν πιάνουν μία μπροστά στον ελληνικό καφέ. Τον έκαναν πρώτοι και φυσικό είναι να τον κάνουν καλύτερα». Το ελαιόλαδο: έχουν μετατρέψει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ελαιόλαδου σε ένα υγιές χόμπι». Σαλάτα: «Η ελληνική σαλάτα έχει ό,τι χρειάζεστε: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και ελαιόλαδο φυσικά. Όλοι οι άλλοι κατασκευαστές σαλάτας μπορούν να πάνε σπίτια τους!».
Κρασί: «πρώτα το κρασί, μετά το νερό. Δεν είναι μόνο για γιορτές, αλλά μέρος της καθημερινής τους δίαιτας». Φέτα: «είναι η εθνική τους γαρνιτούρα. Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να γνωρίζουν ότι μπορεί να τη συνοδέψουν με σχεδόν τα πάντα». Λουκουμάδες: «Αυτό είναι επιδόρπιο! Είναι ελληνικά ντόνατ εμποτισμένα σε μέλι». Μεζεδάκια: «Έχουν οδηγήσει τα μικρά πιάτα σε εντελώς νέο επίπεδο. Σχεδόν πάντα συνδυάζονται με ούζο, κρασί ή μπύρα».
Χταπόδι: «όταν οι Έλληνες ψήνουν χταπόδι, μετατρέπεται σε κάτι που ούτε καν μπορούσαμε να ονειρευτούμε». Φύλο: «κάθε φύλο είναι αλειμμένο με βούτυρο και υπάρχουν πολλές στρώσεις. Σπανακόπιτα, μπακλαβάς, ,είναι τα καλύτερα». Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της ηρεμίας στο γεύμα: «Επειδή ξέρουν ότι είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας, δεν υπάρχει κανένας λογικός λόγος να βιάζονται». Τζατζίκι: «είναι το κέτσαπ τους». Ξέρουν ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση με φίλους και οικογένεια: «Στην Ελλάδα, η οικογένεια είναι σημαντική. Και το φαγητό είναι σημαντική. Έτσι, φυσικά, ο συνδυασμός τους είναι εξαιρετικά σημαντικός».
Πρώτα απ’ όλα το ψητό τυρί –ελληνιστί σαγανάκι: «ένα κίτρινο τυρί - συνήθως γραβιέρα - που έχει ένα υψηλό σημείο τήξης, έτσι ώστε να μπορεί να σταθεί τηγανητό». Ο ελληνικός φραπέ: «τα Starbucks δεν πιάνουν μία μπροστά στον ελληνικό καφέ. Τον έκαναν πρώτοι και φυσικό είναι να τον κάνουν καλύτερα». Το ελαιόλαδο: έχουν μετατρέψει την κατανάλωση μεγάλων ποσοτήτων ελαιόλαδου σε ένα υγιές χόμπι». Σαλάτα: «Η ελληνική σαλάτα έχει ό,τι χρειάζεστε: φέτα, ντομάτα, αγγούρι, ρίγανη, ελιές και ελαιόλαδο φυσικά. Όλοι οι άλλοι κατασκευαστές σαλάτας μπορούν να πάνε σπίτια τους!».
Κρασί: «πρώτα το κρασί, μετά το νερό. Δεν είναι μόνο για γιορτές, αλλά μέρος της καθημερινής τους δίαιτας». Φέτα: «είναι η εθνική τους γαρνιτούρα. Οι Έλληνες είναι αρκετά έξυπνοι ώστε να γνωρίζουν ότι μπορεί να τη συνοδέψουν με σχεδόν τα πάντα». Λουκουμάδες: «Αυτό είναι επιδόρπιο! Είναι ελληνικά ντόνατ εμποτισμένα σε μέλι». Μεζεδάκια: «Έχουν οδηγήσει τα μικρά πιάτα σε εντελώς νέο επίπεδο. Σχεδόν πάντα συνδυάζονται με ούζο, κρασί ή μπύρα».
Χταπόδι: «όταν οι Έλληνες ψήνουν χταπόδι, μετατρέπεται σε κάτι που ούτε καν μπορούσαμε να ονειρευτούμε». Φύλο: «κάθε φύλο είναι αλειμμένο με βούτυρο και υπάρχουν πολλές στρώσεις. Σπανακόπιτα, μπακλαβάς, ,είναι τα καλύτερα». Έχουν τελειοποιήσει την τέχνη της ηρεμίας στο γεύμα: «Επειδή ξέρουν ότι είναι η καλύτερη ώρα της ημέρας, δεν υπάρχει κανένας λογικός λόγος να βιάζονται». Τζατζίκι: «είναι το κέτσαπ τους». Ξέρουν ότι το φαγητό έχει καλύτερη γεύση με φίλους και οικογένεια: «Στην Ελλάδα, η οικογένεια είναι σημαντική. Και το φαγητό είναι σημαντική. Έτσι, φυσικά, ο συνδυασμός τους είναι εξαιρετικά σημαντικός».
Μέλι: «ρέει πιο πολύ και από το κρασί στην Ιταλία». Η Γη προορίζεται μόνο για σημαντικές καλλιέργειες: ελιές και σταφύλια: «Για την δημιουργία ελαιόλαδου και κρασιού φυσικά. Γιαούρτι: «πού θα ήμασταν χωρίς ελληνικό γιαούρτι; Το πρωινό απλά δεν θα ήταν το ίδιο. Στην Ελλάδα το απολαμβάνουν ως επιδόρπιο - με μέλι, φυσικά».
http://www.huffingtonpost.com/
http://www.huffingtonpost.com/
ΤΟ ΑΡΘΡΟ ΑΝAΔΗΜΟΣΙΕΥΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ: ΑΝΤΙNEWS
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου